ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ У РАДУ ЦРКВЕНЕ КУХИЊЕ ПРИ БОГОСЛОВИЈИ

Братство храма Светога Саве на Аеродрому у Крагујевцу обавештава јавност у Крагујевцу и шире да је и ове године, по четврти пут, покренуло јеванђелску акцију “Гладан бејах и нахранисте ме”.

У току Великог поста скупљаћемо новчана средства за оброке који ће по Васкрсу бити подељени нашим потребитим ближњима. При нашој богословији постоји и ради црквена кухиња која има строго школску намену али исто тако и харитативну. Да бисмо оснажили њен рад потребна је наша помоћ и наравно љубав према јеванђелској “малој браћи”. Време Великог поста је посебно време у току године када кроз призму Распећа и Васкрсења процењујемо наш однос према другом.

 

Ову акцију смо организовали последње три године и за то време скупили и поделили 1600 оброка. Сваки оброк је подељен и употребљен до последњег што нам говори да је наша подршка у животу и раду црквене кухиње и више него потребна.

Сви они који препознају важност и значај ове акције могу да приложе новац у киоску нашег храма, од седам ујутру до седам увече, свакога дана до Васкрса (1 оброк = 160 динара).

координатор акције Александар Мирковић, свештеник при храму Светога Саве на Аеродрому

ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ У РАДУ ЦРКВЕНЕ КУХИЊЕ ПРИ БОГОСЛОВИЈИ