ОКТОБАРСКА НАГРАДА ГРАДА ЈАГОДИНЕ АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЛИЧКОМ

ОКТОБАРСКА НАГРАДА ГРАДА ЈАГОДИНЕ АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЛИЧКОМ

На Дан града 17. октобра, када је Јагодина ослобођена од фашизма у Другом светском рату 1944. године, традиционално се додељује високо одликовање ове локалне самоуправе.

Тако је било и ове 2023. године, када су на свечаној седници Скупштине града Јагодине бројне организације и појединци награђени овим признањем. Међу просветиним, спортским, друштвено ангажованим, социјалним, волонтерским и другим организацијама које су награђене овом приликом, нашло се и Архијерејско намесништво беличко.

Протојереј Александар Гајић, архуијерејски намесник белички, Епархије шумадијске, примио је плакету Октобарске награде из руку челника Градске управе. Преседник Скупштине Града Јагодине, господин Драган Марковић Палма, који је председавао свечаном седицом, поздравио је све присутне и захвалио се Његовом преосвештенству Епископу шумадијском Господину Јовану, Његовој светости Патријарху српском Господину Порфирију и представницима Беличког архијерејског намесништва. Осим протојереја Александра Гајића, ту су били протојереј Срђан Кандић, Милан Ђорђевић, и Срђан Дангузовић. Господин Драган Марковић је овом приликом истакао важност искрене вере и ревности верника у практиковању исте. У име награђених присутнима на свечаној седници Скупштине града обратио се протојереј Александар Гајић. Он је изразио своје задовољство и захвалност Председнику Скупштине града и градској управи за успешну и плодну сарадњу која траје дуги низ година. Истакао је да локална самоуправа препознаје важност религије и верских осећања грађана Јагодине, као и њен потенцијал за представљање нашег народа у иностранству. Као пример лепе праксе поменуо је то што су свештеници Архијерејског намесништва беличког стални чланови делегација Града Јагодине које посећују ближе и даље пријатељске земље нашег народа и државе.

У нади да ће црква бити и остати значајан сарадник јагодинске локалне самоуправе, да ће се сарадња и надаље одвијати на добробит верника, а на задовољство свих страна, остаје се у доброј вери са молитвом за напредак и благостање целокупне заједнице нашег града Јагодине.

Вероучитељ Угљеша Урошевић