СВЕТИ КРАЉ МИЛУТИН И ЊЕГОВО ДОБА

СВЕТИ КРАЉ МИЛУТИН И ЊЕГОВО ДОБА

У уторак, 30. јануара 2024. године, у 18 часова, у препуној сали Саборне цркве у Крагујевцу одржано је предавање на тему: „Свети Краљ Милутин и његово доба“, те том прилоком промовисан је и зборник радова о Краљу Милутину, а који је издала издавачка установа Епархије шумадијске „Каленић“.

Својим присуством Епископ шумадијски господин Јован указао је част и поштовање предавачима.

Уводну реч на овом скупу је има високопречасни протопрезвитер-ставрофор др Зоран Крстић, ректор Богословије и главни и одговорни уредник издавачке установе „Каленић“ који поздравио предаваче и говорио о самој делатности и издањима издавачке установе.

О самом зборнику „Свети Краљ Милутин и његово доба“ говорио је презвитер др Србољуб Убипариповић, ванредни професор на Катедри за Литургику на Православном богословском факултету у Београду.

У наставку својим излагањем су се обратили јереј Владан Костандиновић, професор историје и патрологије у Богословији „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу говорећи о животу и времуну у коме је живео и владао Свети краљ Милутин, док о задужбинама Светога краља и архитектури његових храмова говорила је уважена госпођа доц. др Јасмина Ћирић, историчар уметности са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

инфо служба Епархије шумадијске