ПОСЕТА ЈАГОДИНИСКИХ ВЕРОУЧИТЕЉА УДРУЖЕЊУ МНРО У ЈАГОДИНИ

ПОСЕТА ЈАГОДИНИСКИХ ВЕРОУЧИТЕЉА УДРУЖЕЊУ МНРО У ЈАГОДИНИ

Са благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у уторак 13. фебруара 2024. године, координатор за верску наставу Беличког архијерејског намесништва, катихета Угљеша Урошевић, и вероучитељ Никола Ралевић, посетили су Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Јагодини.

Вероучитељи су срдачно дочекани од стране управе Удружења, госпође Ковиљке Берјан и других запослених у овој кући слоге и љубави. Вероучитељи су на дар Удружењу однели пригодну слику, поделили иконице Светог Саве Првог свим штићеницима и бомбоне за слађе дружење. Ово је била прилика да се вероучитељи ближе упознају са радом и мисијом Удружења МНРО, као и са изазовима и искушењима која препречују пут за његов несметан и безбрижан рад. Разговор је вођен у пријатној атмосфери и лепој размени енергије, а управа Удружења није остала дужна вероучитељима па им је поред послужења на поклоне узвратила и пригодним захвалницама у сећање на овај дан.

Лепо дружење са овим људима добре воље завршено је у доброј вери и са плановима за будућу и плоднију сарадњу кроз посете вероучитеља заједно са ученицима који похађају верску наставу у јагодинским основним и средњим школама. Јер треба учити младе нараштаје да је блаженије давати него узимати, а да нема ништа вредније од несебичне љубави преточене у добра дела.