Чланци поређани по датуму: среда, 25 јануар 2017

СВЕЧАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈАСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована одржана је 15. Светосавска недеља у Јагодини. Светосавску недељу су организовале Црквене општине јагодинске и вероучитељи Беличког архијерејског намесништва у сарадњи са јагодинским Факултетом педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Предшколском установом „Пионир“ у Јагодини, те јагодинским основним и средњим школама.

Поред спортског турнира у неколико спортова одржаног у јагодинској спортској хали - који је Химном Светом Сави отворио хор Јагодинске гимназије са професором музике Добривојем Рочкомановићем на челу - одржан је низ других манифестација. Врхунац светосавске седмице традиционално је била посета Преосвећеног Владике Јована и служење празничног бденија.

ЈУБИЛАРНА 10. СВЕТОСАВСКА СВИТА у АРАНЂЕЛОВЦУУ уторак, 24. јануара 2017. године, са почетком у 17 часова у Аранђеловцу, одржана је Светосавска Свита. ОШ „Свети Сава“ из Аранђеловца је десети јубиларни пут на посебан начин прославила свесрпску славу - Светога Саву. Сви ученици и запослени у школи организовали су Светосавску свиту, јединствену манифестацију-поворку костимираних ученика, на чијем је челу била кочија са ученицима који су представљали светог Саву, Стефана Немању и његову супругу Ану.