Чланци поређани по датуму: недеља, 30 јануар 2011

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ЂУРА ЈАКШИЋКао и претходних година, Свети Сава, молитвеник српског народа пред престолом Свевишњег Господа, заштитник и понос српске деце, прослављен је веома свечано у школама нашег Богом чуваног града Крагујевца. У ОШ "Ђура Јакшић", која је једна од најстаријих школа у граду, школа са дугом и богатом традицијом, празнична радост увећана је доласком Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, који је на позив директора школе г- дина Ђорђа Божовића почетком школске 2006. године, осветио просторије ове школе и служио Свету Архијерејску Литургију.

ХРИСТОС ЈЕСТЕ: ВЕРА, НАДА, ЉУБАВ - БОГОЧОВЕКУ дан Преподобног Јована и Преподобног Гаврила Лесновског 28. јануара 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

СВЕТОСАВКА АКАДЕМИЈА - ДОМ КУЛТУРЕ У ЛАЗАРЕВЦУПут Светога Саве-пут Богочовека

Јереј Жељко Ивковић (Светосавска беседа)

Часни оци, браћо и сестре, поштовани суграђани, драга децо!

Припала ми је част да вас у име братства храма светог великомученика Димитрија у Лазаревцу поздравим и захвалим вам се на учешћу у овим духовним радостима и сабрањима приређеним у част и славу наше, најсвестраније, најединственије и најинтегралније личности, Светога Саве.

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЛАПОВУПрви Архиепископ и Просветитељ српски Свети Сава је свечано прослављен у Лапову. Светом Литургијом коју су служили протојереји лаповског храма Србољуб Марковић и Миленко Стикић уз саслужење ђакона Дејана Шишковића започето је саборовање. Након Светог причешћа свештенства ђакон Дејан Шишковић је прочитао светосавску посланицу Епископа шумадијског Г. Јована која је упућена свештенству, монаштву и верујућем народу наше, шумадијске Епархије.