Чланци поређани по датуму: уторак, 21 август 2012

ПРОСЛАВА ПРЕОБРАЖЕЊА У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на празник Преображења Господњег служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Благовештењу Рудничком.

Сестринство манастира на челу са високопреподобном игуманијом Михаилом потрудило се да за све поклонике Благовештенске светиње, пристигле из свих крајева Шумадијске епархије, ово сабрање буде један несвакидашњи догађај, а све у знаку великог празника Преображења, који се у овој светињи на тако диван и величанствен начин обележава.

ЛИТУРГИЈА У ДИВОСТИНУНа дан Светог мученика Евсигнија 18. августа 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Дивостин. Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован се богонадахнутом беседом обратио својој духовној пастви.

ПОТРУДИМО СЕ ДА МИР БОЖИЈИ ПРЕБИВА У НАМАУ петак једанаести по Духовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.