Чланци поређани по датуму: четвртак, 30 август 2012

БЕСЕДА ГОСПОЂЕ СЛАВИЦЕ ЂОРЂЕВИЋ НА ОТВАРАЊУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУВаше Преосвештенство, часни оци, председниче Скупштине града, уважени гости, желим да вас поздравим у име градоначелника и у своје лично име.

Мени је ове године поверена велика част да озваничим почетак Госпојинских свечаности, које град Крагујевац подржава и помаже, са жељом да оне постану и остану део наше културне и духовне баштине, да овај период године постане препознатљив за овај град.

БЕСЕДА РЕКТОРА ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР ЗОРАНА КРСТИЋА НА ГОСПОЈИНСКИМ СВЕЧАНОСТИМА У КРАГУЈЕВЦУВаше Преосвештенство, поштовани представници локалне самоуправе, часни оци, браћо и сестре, задовољство ми је и част да вечерас са вама поделим неколико скромних размишљања о данашњем дану, данашњем празнику, данашњем нашем скупу и какво место и значај и празник и скуп могу да имају у нашим животима.

Одржавање Госпојинских свечаности је добра идеја на чијој реализацији треба захвалити нашем владици, братству Саборне цркве и локалној самоуправи. Оваква и слична догађања и скупови су знаци нашег заједништва. Знаци да желимо да живимо у заједници и да се изражавамо на заједнички начин. Сматрам да је ово јако важно, пресудно за наш живот, али исто тако сматрам да је заједнички живот као вредност по себи, у опасности. Дозволите ми да у најкраћем, образложим ову своју мисао и у каквој вези она може бити са хришћанским вредностима.