Чланци поређани по датуму: петак, 26 новембар 2010

СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ: ВАСКРШЊЕ СЛОВОАко је ко побожан и богољубив, нека се наслађује овим дивним и светлим слављем. Ако је ко благоразуман слуга, нека радујући се уђе у радост Господа свога. Ако се ко намучио постећи се, нека сада прими плату. Ако је ко од првог часа радио, нека данас прими праведни дуг. Ако је ко дошао после трећега часа, нека празнује са захвалношћу. Ако је ко стигао после шестога часа, нека нимало не сумња, јер ничим неће бити оштећен. Ако је ко пропустио и девети час, нека приступи не колебајући се нимало. Ако је ко стигао тек у једанаести час, нека се не плаши закашњења: јер овај дивни Господар прима последњег као и првог, одмара онога који је дошао у једанаести час, као и онога који је радио од првога часа. И последњег милује и првога двори; и ономе даје, и овоме дарује; и дела прима, и намеру целива; и делање цени, и принос хвали.

ImageПразничним бденијем у част Светог Јована Златоустог које је служио Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован, уз саслужење свештеника професора крагујевачке Богословије, синоћ је у овој школи прослављено навечерје славе Радија Златоусти Српске православне епархије шумадијске и саме Богословије која ове године обележава десетогодишњицу свог постојања. И овог пута новинари Радија су прослављали саборно са свештенством и ученицима Богословије „Свети Јован Златоусти“, са којима је, после Бденија, одржана и заједничка трпеза љубави.

АМБАСАДОР РУСИЈЕ АЛЕКСАНДАР КОНУЗИН У ПОСЕТИ ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован примио је у манастиру Каленић у званичну посету Његово Превасходство амбасадора Руске Федерације у Србији, Александра Васиљевича Конузина.