Чланци поређани по датуму: среда, 05 јануар 2022

УЧЕНИЦИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ СВОЈУ КРЕАТИВНОСТ ИЗРАЗИЛИ КРОЗ ПРАКТИЧНИ РАД ПРИМЕНОМ ВЕЋ СТЕЧЕНИХ ЗНАЊА

Ученици верске наставе и Православног катихизиса у основним школама: “Диша Ђурђевић” из Лазаревца, “Михаило Младеновић Сеља” из Дудовице и “Миле Дубљевић” из Ћелија припремајући се за рођење Богомладенца кроз практични рад и примену већ стечених знања на овом предмету изразили су своју креативну страну кроз израду макета, и ствари потребних за прославу овог најрадоснијег празника.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а у организацији Града Крагујевца и храма Свете Тројице, традиционално ломљење чеснице ове године обавиће се у порти Старе цркве у Крагујевцу

на Божић - 7. јануара 2022. године у 10 часова.

Чесница и златник су дар пекаре "Јевтић".

Позивамо све наше суграђане да са својим породицама дођу и молитвено учествују на Светој Литургији и у ломљењу чеснице.

Добро дошли!

АРХИЈЕРЕЈ ШУМАДИЈСКИ Г. ЈОВАН “ЛИТУРГИЈА ЈЕ НАЈБОЉА БЕРОНАУКА”

“Литургија је једини истинити духовни живот човека”
Свети Василије Велики

У среду, 05. јануара 2022. године, у предпразништву великог догађаја Рођења Богомладенца Христа (Χριστούγεννα), када Церква Божја прославља Светих 10 мученика критских који су пострадали за време римског цара Декија и Преподобног Наума Охридског Петочисленика ученика словенских апостола Кирила и Методија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету владичанску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у Бресници.