Чланци поређани по датуму: недеља, 16 јун 2013

ВАЗНЕСЕЊСКА РАДОСТ У СЕЛУ КАМЕНИЦАНа празник Вазнесења Господа нашега Исуса Христа, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован извршио је освећење звона у парохији липовачкој у селу Каменица. На овај празник село Каменица прославља сеоску славу, и захваљујући љубави и пожртвовању породице господина Радише и његовог сина Миомира Пљакића и градоначелника града Крагујевца господина Верољуба Стевановића организован је велики наародни сабор, који је окупио близу хиљаду житеља овог места и околине.

ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЧАЧКУУ четвртак 13./1. јуна 2013. године, а на празник Светог Вазнесења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и чувар трона Епархије жичке Г. Јован је поводом храмовне славе и славе града служио Свету Архијерејску Литургију у Чачку.

Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Тихон игуман студенички, архимандрит Јован (Радосављевић), архимандрит Авакум из манастира Сланаца, игуман јежевачки Герман, архијерејски намесник трнавски Саша Јоловић протојереј и још дванаест свештеника и четири ђакона.