Чланци поређани по датуму: петак, 28 јун 2013

Једини разлог зашто се Српска православна епархија шумадијска оглашава поводом три натписа у дневним листовима о овој Епархији и њеном Епископу Господину Јовану (Поп због прилога претукао монахињу, Блиц, 18. мај 2013. године, аутор Небојша Радишић; Качавендина школа: Владика Јован има ђакузи, Курир, 26. мај 2013. године, аутор Катарина Благовић; Воли луксуз: Владика Јован платио столице 24.000 евра, Курир, 28. мај 2013. године, аутор Катарина Благовић) јесте правило које важи у срединама са уређеним (на цивилизованим и професионалним начелима, а и закону) ситемом јавног информисања – да неистине у медијима треба демантовати, такође у јавним гласилима, како неко не би сматрао да су прећутане клевете, увреде и друге неистине тачне.

Дакле, овим текстом органи и тела Епархије шумадијске категорички обзнањују да је нетачно све што је написано у поменута три чланка.

У разговору који у једној Нушићевој комедији воде новинар Младен и новопечени богаташ Спасоје, новинар каже богатом наследнику Спасоју да је он кадар доказати како је црно бело и бело црно. Будући да Бог, по Младеновим речима, није свима дао све, него некима новац, а некима логику(?), он је спреман да своју логику размени за Спасојев новац и да тако оклевета човека који Спасоју смета. Дакле, у Нушићево време потребно је било само да нађете новинара са овом вештином и да уз помоћ новца елиминишете оног ко вам смета. Да је ово образац у раду појединих новинара и у 21. веку, могли смо се уверити и недавно, гледајући једну “угледну” телевизију и читајући најмање два “угледна” листа које не именујемо, јер би тиме помогли остваривању њиховог циља – да колико-толико буду запажени.

СТРАЖИМО НАД СОБОМ, ЈЕР СВЕ ЈЕ У НАШОЈ ЖЕЉИНа дан Светога пророка Јелисеја у четвртак 27. јуна 2013. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Цркви у Крагујевцу.