Чланци поређани по датуму: петак, 22 јануар 2016

БОГОЈАВЉЕЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУНа Празник када се Бог  јавио људима у свој пуноћи. Открио им се на најпотпунији могући начин. Један Бог у три лица, у Саборном храму у Крагујевцу, Литургијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, а саслуживали су свештеници Саборног храма.

ДИКОВИЋ И ВЛАДИКА ЈОВАН О ВЕРСКОЈ СЛУЖБИ У ВС(Фото Војска Србије)

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састао се у Београду са епископом шумадијским и војним, господином Јованом, саопштено је из Војске Србије. Генерал Диковић и епископ Јован разговарали су о афирмацији и даљем развоју верске службе у Војсци Србије.

КВИЗ О СВЕТОМ САВИ У ОКВИРУ СВЕТОСАВСКЕ НЕДЕЉЕУ оквиру четрнаесте светосавске недеље у Јагодини је по благослову Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована, а уз подршку намесника беличког, свештенства, директора школа ,представника локалне самоуправе и труд вероучитеља успешно организован квиз о Светом Сави за ученике виших разреда основних школа више општина.

Организација је обављена кроз сарадњу црквених општина јагодинских, вероучитеља, наставника историје и српског језика, као и просветне управе и локалне самоуправе која је обезбедила превоз учесника квиза.