Чланци поређани по датуму: петак, 05 јануар 2024

САБОРНИ ХРАМ

sabornacrkvakragujevac

6. јануар – БАДЊИ ДАН 7:30 СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
17:00 ВЕЛИКО ПОВЕЧЕРЈЕ И ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА
7. јануар - БОЖИЋ 9:00 СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
17:00 БДЕНИЈЕ
8. јануар - ДРУГИ ДАН БОЖИЋА 9:00СВЕТА ЛИТУГИЈА
17:00БДЕНИЈЕ
9. јануар - СВЕТИ АРХИЂАКОН СТЕФАН 9:00 СВЕТА ЛИТУРГИЈА

************************************************************

ИЗВЕДИ ИЗ ТАМНИЦЕ ДУШУ МОЈУ (Пс. 142,7)

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, на дан када капела Окружног затвора у Крагујевцу (стари затвор) прославља своју славу - Свету Анастасију Узорешитељницу, у новом Казнено поправном заводу отпочео је серијал предавања „Изведи из тамнице душу моју“. Првом предавању на тему „Како (не) верујем?“, одржаном 4. јануара 2024. године, присуствовала су осуђена лица из полуотвореног дела завода.

ПРИЧЕШЋЕ КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ „ЛУГ‟ НА КРАЈУ БОЖИЋНОГ ПОСТА

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у Дому за старе „Луг“ у Ковачевцу постоји, од самог оснивања ове установе, пракса причешћивања корисника уочи Васкрса и Божића. Надлежни свештеници и поред ових датума, посећују, причешћују и исповедају кориснике када год за тим постоји потреба.

У договору са власником Дома за старе „Луг“ др Владаном Чокићем, одлучено је да се рад са корисницима додатно интензивира. У ту сврху је организовано осам духовних трибина, а приликом поделе 4588 бесплатних примерака Новог Завета (које је младеновачка Црква организовала у октобру 2016. године) корисници и запослени у овом Дому за старе добили су око 200 примерака.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМА

У петак, 05. јануара 2024. године, када се наша Црква молитвено сећа преподобног и равноапостолног оца нашег Наума Охридског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради уз саслужење братства овога светога храма.

СВЕТА ТАЈНА КРШТЕЊА У СТАНОВУ

Дана, 5. јануара 2024. године, Епископ шумадијски Господин Јован извршио је Свету тајну крштења над Давидом, унуком уваженог добротвора и приложника храма Светог великомученика Пантелејмона у Станову господина Горана Јакшића.