Чланци поређани по датуму: понедељак, 08 јануар 2024

НОВИ БОЖИЋНИ БРОЈ ЧАСОПИСА „КАЛЕНИЋ“ (6/2023)

Редакција часописа „Каленић“ све своје читаоце поздравља радосним поздравом: Христос се роди и честита наступајућу 2024. годину!

Божићни, уједно и последњи број часописа за ову годину, отвара традиционална посланица Његовог Преосвештенства Господина Јована, у којој предстојатељ Епархије шумадијске позива на радост, љубав и мир који је сишао са неба ради нас људи: „Мир Божији је оно што је неопходно сваком човеку. Мир је основа на којој ми стојимо и на њему зидамо себе и свој живот. Мир Божији је корен из којег се развија сваки други мир, свака врлина и заједница међу људима. Мир Божији је сам Бог међу нама – Христос, а Он је Бог свих људи“, поручује Епископ Јован.

ДРУГИ ДАН БОЖИЋА У СТАНОВУ

У понедељак, други дан Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Драган Брашанац, протојереј Дејан Марковић, протојереј Александар Сенић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић.