Чланци поређани по датуму: среда, 12 септембар 2018

ШЕСНАЕСТИ ЧЕТВРТАК ПО ДУХОВИМА У СТАРОЈ ЦРКВИЕпископ шумадијски Г. Јован служио је на празник Полагања појаса Пресвете Богородице 13. септембра 2018. год. свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “СВЕТИ САВА” У ЖИРОВНИЦИДана 13. септембра 2018. године у ОШ “Свети Сава”, која се налази у живописном шумадијском селу Жировници, одржан је час духовности у оквиру IX Госпојинских свечаности.

Због недостатка простора у самој школи час је одржан у порти храма Свете Ане која представља духовни бисер овог села и  место је окупљања верујућег народа који ту прославља Господа и свете угоднике Божије.

ЕПИСКОП ЈОВАН: “ЖИВИМО ЖИВОТ ДОСТОЈАН БОГА И ЧОВЕКА”У среду шеснаесте недеље по Дуовима, на празник преноса моштију светог Александра Невског, предстојатељ Цркве у Шумадији, Преосвећени владика Јован принео је Бескрвну Жртву у храму светог Јоаникија Девичког у Бресници.

Владици Јовану саслуживали су пароси бреснички протонамесник Саша Антонијевић и јереј Милош Ђурић, као и протођакон Иван Гашић. На литургијске прозбе одговарали су окупљени верници како из Бреснице, тако и из других делова града.