Чланци поређани по датуму: петак, 14 септембар 2018

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ШУМАРИЦАМА И ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У суботу, 15/2. септембра 2018. године, у цркви Светог великомученика Геогрија у Шумарицама, служена је света Литургија са призивом Светога Духа за успешан почетак нове школске 2018/2019. године.

Свету Литургију служио је свештеник Срђан Тешић, парох овог светог храма. Учешћа у овом молитвеном чину имали су ђаци ОШ “Јован Поповић” из Крагујевца, који су дошли у присуству свог вероучитеља Милоша Тодоровића.

ВЛАДИКА ЈОВАН ПОУЧАВА: “ЧОВЕК ЋЕ СЕ ПОМИРИТИ СА СОБОМ ОНДА КАДА СЕБИ ПРИЗНА СЕБЕ”Почетак нове црквене године молитвено је прослављен архијерејским литургијским сабрањем у храму Свете Петке у Виноградима. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је овим сабрањем уз саслуживање протојереја Драгана Брашанца и ђакона Уроша Костића.

У времену када се сваки човек налази на ивици амбиса, опкољен отровним стрелама греха, када је небо далеко а чељусти провалије отворене и чекају, пут нас хришћана сигуран је само онда када ходамо вером. Свесни људских слабости, ипак не смемо заборавити да смо позвани на будност и подвиг.