Чланци поређани по датуму: четвртак, 13 септембар 2018

ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ  У ОШ “СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ” У ГОРЊОЈ САБАНТИ На дан када је наша Црква славила св. Симеона Столпника и црквену Нову годину, у петак, 14. септембра 2018. године, у ОШ “Светозар Марковић” у Горњој Сабанти одржан је час духовности у оквиру Госпојинских свечаности.

Епископ шумадијски Господин Јован је својим присуством увеличао ово несвакидашње сабрање, које ће нарочито деци остати у незаборавном сећању. Приређен је програм који су ученици са пуно љубави и пожртвовања спремали за овај дан . Како су ово дани посвећени Пресветој Богородици, и програм је посвећен Мајци Божијој, али и свим мајкама.

ДУХОВНО ВЕЧЕ У СВЕТОГЕОРГИЈЕВСКОМ ХРАМУ У ШУМАРИЦАМА ПОВОДОМ ДОЛАСКА КОПИЈА ЧУДОТВОРНИХ ИКОНА СВЕТЕ КСЕНИЈЕ ПЕТРОГРАДСКЕ И МАТРОНЕ МОСКОВСКЕУ петак, 14. септембра 2018. године, на празник Преподобног Симеона Столпника, парохијани Шумаричког храма имали су велику духовну радост поводом доласка копија двеју икона, Блажене Ксеније Петроградске и Матроне Московске.

У 19 часова верни народ са свештенством, певајући дочекао је ове Свете иконе, које је приложила породица Марковић из Крагујевца.

По непосредном постављању икона у храм одслужен је молебан, а затим и усрдно мољење за довршетак радова на овом храму.

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “ЉУБОМИР ЉУБА НЕНАДОВИЋ”Испред ОШ “Љубомир Љуба Ненадовић” у месту Раниловић, надомак Аранђеловца, ученици ове васпитно-образовне установе у свечаном шпалиру су у среду, 12. септембра 2018. године, дочекали Његово Преосвештенство Епископа шумадијског Господина Јована.